Ανδρέα Μαυρακάκη…Μικρή αναφορά στο Γιάννη Φρουδαράκη και στο έργο του “Κρητική σουίτα για κιθάρα”

H ζωή και το έργο του καθηγητή μουσικής Γιάννη Φρουδαράκη, ο οποίος δίδαξε κιθάρα από τα μέσα της δεκαετίας του ’60 ως τις αρχές του 21ου αιώνα παρουσιάζεται στο βιβλίο του Ανδρέα Μαυρακάκη (καθηγητή μουσικής, και Διευθυντή του Κλασσικού Ωδείου Ηρακλείου).

Ο ίδιος ο συγγραφέας υπήρξε μαθητής του τη δεκαετία του ’90. Στο βιβλίο εκτός από βιογραφικά στοιχεία παρουσιάζεται για πρώτη φορά το έργο του Γιάννη Φρουδαράκη «Κρητική σουίτα για κιθάρα» η οποία μέχρι πρότινος ήταν ανέκδοτη.

Επίσης υπάρχει ειδικό ένθετο και για την αθλητική πορεία του Φρουδαράκη ο οποίος μεσουράνησε ως ποδοσφαιριστής μέχρι τη δεκαετία του ’50 και ως προπονητής μέχρι τη δεκαετία του ’70.

Η έκδοση αυτή έχει ως μοναδικό σκοπό να γνωρίσει στους νεότερους έναν ακούραστο εργάτη της μουσικής και μάλιστα της κιθαριστικής τέχνης, το Γιάννη Φρουδαράκη. Στους παλαιότερους να συστήσει εκ νέου τον άνθρωπο, τον παιδαγωγό, το συνθέτη. Στους μουσικούς και δη στους κιθαριστές να γνωρίσουν το συνθετικό του έργο μέσα από την “Κρητική σουίτα ” για κιθάρα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *